Take a seat at the table, want als UX Strateeg vertegenwoordig jij -vurig- de eindgebruiker. Je tekent samen met business stakeholders, product owners en analisten de krijtlijnen uit voor digitale producten. Dankzij jouw kritische bril, onderbouwde aanpak en user-centric mindset stel je de gebruikerservaring steeds voorop. En die gaat voor jou veel verder dan enkel user-friendliness. Jij speelt volgens de regels van Empathic Design en gaat steevast voor menselijke, inclusieve digitale producten.  
Ben jij een UX’er met een missie? Lees dan zeker verder!  

We zoeken iemand met een:

passie voor design

aantal projectervaringen

inclusieve & kritische mindset

Over ons

Je komt aan boord van een bloeiende start-up met jonge, gedreven UX’ers. En dat in de brede zin van het woord. Bij ons zijn design en content namelijk twee handen op één buik en die synergie trekken we door van strategie tot uitvoering. Hierdoor werk je niet alleen nauw samen met UI designers en UX Researchers, maar zit je vanaf dag één samen met Content Strategen, Content Designers en UX Writers.  
Bovendien opereren we allemaal met een empathische en kritische mindset, zodat we het verschil kunnen maken met inclusieve digitale producten die afgestemd zijn op de werkelijke gebruikers.  

Jouw takenpakket

Dankzij jouw achtergrond in het bedenken en creëren van digitale ervaringen, neem je een leidende rol in onze projecten. Je bent, samen met een Content Strateeg, eindverantwoordelijk voor het User Experience Design. Je hecht veel waarde aan onderzoek en communicatie, want dat zijn voor jou de basiselementen voor een kwalitatief eindresultaat.  
Je werkt mee aan kleine en grote projecten. De ene keer werk je nauw samen met diverse profielen en sleutel je van A tot Z mee aan een nieuwe applicatie, de andere keer lever je advies of teken je een UX roadmap uit. Kortom: bij ons zet je je skills op 101 manieren in!  

Faciliteren van workshops  

Gebruikersonderzoek (zowel kwantitatief als kwalitatief)

Verzamelen van user requirements

Competitive analysis reports

Personas & UX research reports

User journey mapping, Experience flows

Jouw skills

Je bent een UX-ambassadeur, je hebt een uitgesproken mening over de meerwaarde van je vak en steekt dat niet onder stoelen of banken.

Je neemt verantwoordelijkheid en duikt met veel betrokkenheid in je projecten.  

Empathie is jouw stokpaardje, je kijkt bij ieder design door de bril van de eindgebruiker en stemt businessnoden hierop af.

Je wil actief bijdragen aan meer inclusieve, diverse en ethisch verantwoorde digitale producten.

Jij stelt je op als vertegenwoordiger van de gebruiker en je onderbouwt je designkeuzes op basis van je onderzoek.  

Je bent communicatief, diplomatisch en je hebt een kritische mening. 

Je kan deelt je kennis graag met anderen.

Je spreekt Nederlands en Engels, kennis van Frans is een plus. 

Eeuwig studeren en bijleren is voor jou een basisbehoefte.

Jouw ervaring

Je hebt minstens 5 jaar aantoonbare ervaring in een domein binnen UX.

Jouw weapons of choice zijn Adobe Creative Cloud, Sketch, Invision en Figma. 

Je werkte reeds met Miro of andere visual collaboration platforms.

Je hebt ervaring met werken in product teams en weet hoe je in een agile team meedraait. 

Je kent de basics van design thinking en design sprints

Wat bieden wij jou

Deze job geeft je heel wat perspectief. Word je ‘Master of Strategy’ of evolueer je naar inspirerende goeroe van onze jonge talenten, it’s up to you! Jij zit aan het stuur van jouw groeipad en wij ondersteunen je graag met opleidingen, coaching en andere mogelijkheden om jouw professionele doelen te bereiken. Bovendien krijg je van ons de nodige tooling en hardware om in full armor aan je werkdag te beginnen. 

Naast uitstekende loon voorwaarden, en extralegale voordelen kan je ook rekenen op een hospitalisatieverzekering en extra pensioensparen. 
We werken hybride vanuit onze werkplekken in Antwerpen, Hasselt en onze Home Office. Work-life balance is voor ons vanzelfsprekend. 

Als deel van &Koo en bij uitbreiding De Cronos Groep kom je terecht in een inspirerend en stimulerend speelveld van creatieve en technologische ondernemingen. Het is een netwerk een ondernemers mindset gestimuleerd wordt. Jouw mening en input draagt bij aan de verdere groei en ontwikkeling. Met andere woorden: it’s so much more than just a job. If you want it to be. 

Sidenote: deze vacature is ook voor freelancers beschikbaar.

Solliciteer nu

dropdown language

Part of &KOO group

Waar vind je ons?

Minerva Building
Karel Oomsstraat 47
2018 Antwerpen

Corda Campus
Kempische steenweg 293
3500 Hasselt

© 2022 Embassy X. All rights reserved.

Privacy beleid

Made by

vitri logo